#"خورش گوجه سبز"
خورش گوجه سبز طعمی ترش دارد و به همین دلیل برای کسانی که عاشق غذاهای ترش مزه هستند، یک گزینه بسیار مناسب می باشد.
مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت خورشتی یا مرغ ۴۰۰ گرم
گوجه سبز ۵۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد بزرگ
نعناع ۱۰۰ گرم
جعفری ۴۰۰ گرم
زعفران ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
روغن و زردچوبه به مقدار کافی
طرز تهیه خورشت گوجه سبز:
برای تهیه خورش گوجه سبز مجلسی ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و با کمی روغن در یک قابلمه مناسب تفت می دهیم تا جایی که پیاز سبک و کاراملی شود. در ادامه مقداری زردچوبه اضافه می کنیم و یک دقیقه دیگر به همراه پیاز تفت می دهیم تا یکدست شوند.
حالا گوشت را مانند خورش قورمه سبزی به صورت قورمه ای خرد می کنیم و به پیاز اضافه می کنیم. زعفران هم اضافه می کنیم و گوشت را خوب تفت می دهیم تا رنگش تغییر کند. حالا چند لیوان آب جوش اضافه می کنیم و به سراغ سبزی می رویم.
مرحله سوم
سبزی را به صورت ساطوری ریز خرد می کنیم، سپس به صورت جداگانه در یک تابه با کمی روغن تفت می دهیم تا سرخ شود. حالا سبزی را هم به قابلمه اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا گوشت و سبزی بپزند و خورش جا بیفتد.
این خورش، یک خورش اصیل ایرانی است که با بامیه طبخ می شود. این خورش را می توان به صورت ترش یا ملس تهیه نمود.
پس از اینکه آب خورش کم شد و روغن انداخت در ۳۰ دقیقه پایانی گوجه سبز را به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه به خورش اضافه می کنیم. حالا صبر می کنیم تا خورش آبش کمتر شود و روغن بیندازد سپس به همراه برنج سرو می کنیم.
اگر مثل ما بخواهید این خورش را با گوشت مرغ درست کنید برای ۴ نفر باید ۴ تا تکه ران یا سینه مرغ اضافه کنید. روش پخت خورش تفاوتی ندارد فقط زمانی سرخ کردن مرغ ها حواس تان باشد تمام قسمت های مرغ را سرخ کنید.
#"خورش تره"خورشت خوش و عطر طعم کردی
به گزارش وقت صبح، چند سال است که نام خورش تره در لیست غذاهای محلی سنندج میدرخشد. روش برای پختن این غذا از گوشت چرخکرده، تره خرد شده، پیاز، رب گوجهفرنگی، زرشک، روغن، پودر لیمو و ادویههای مخصوص استفاده میشود.
مواد لازم:
گوشت گوسفند یا گوساله ۵۰۰ گرم
تره خرد شده ۵۰۰ گرم
لوبیا چیتی یا سفید ۲ پیمانه
پیاز ۱ عدد متوسط
گرد لیمو ۱ قاشق مرباخوری
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
نمک به میزان لازم
فلفل به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم
روغن به میزان لازم
طرز تهیه:
در ظرف مناسبی کمی روغن بریزید و پیاز خرد شده را در آن کمی تفت دهید به طوری که نیمه طلایی شود.
گوشت را به پیاز اضافه کنید و بعد از حدود ۵ دقیقه زردچوبه و لوبیا چیتی را به آن اضافه کنید (دقت کنید لوبیا را از شب قبل خیس کنید و آب آن را دو بار عوض کنید).
پس از کمی تفت دادن حدود نیم لیتر آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید آب جوش بیاید زیر شعله را کم کنید و اجازه بدهید خوب بپزد.
در تابه ای جداگانه کمی روغن بریزید و تره و حدود یک قاشق چایخوری شنبلیله خشک را به آن اضافه کنید و حدود ۱۰ دقیقه تفت دهید.
وقتی گوشت پخت، تره سرخ شده را به آن اضافه کرده و نمک و فلفل و رب گوجه فرنگی بریزید.
در اواخر پخت گرد لیمو یا ۴ عدد لیمو عمانی را به خورش اضافه کنید. بعد از یک ربع زیر خورش را خاموش کنید.
سیب زمینی را خلالی کرده و سرخ کنید. گوجه فرنگی را هم خرد کرده و سرخ کنید. گوجه و سیب زمینی را برای تزیین روی خورشت تره کردی می ریزیم.
در صورت تمایل زعفران آب کرده هم به خورش اضافه کنید. اگر ترشی خورش کم بود، کمی ابغوره یا ابلیمو بهش اضافه کنید.
#بستنی میوه ای
گزارش وقت صبح، بستنی میوهای یکی از انواع خوشمزه بستنیهاست که با میوه تازه تهیه میشود و طرفداران زیادی بهخصوص در میان کودکان دارد. شما میتوانید بستنی میوهای را با هر نوع میوه تازهای که دوست دارید و با روشی بسیار آسان در منزل تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه بستنی میوهای
شیر: یک و نیم پیمانه
شکر: ۱ پیمانه
توت فرنگی (یا هلو، زردآلو، انبه و…): ۳ پیمانه
خامه قنادی: ۱ پیمانه
شکلات چیپسی و سس شکلات برای تزیین: به میزان لازم
طرز تهیه بستنی میوهای در منزل با روشی آسان
برای شروع کار شیر را داخل یک قابلمه بریزید و شکر را به آن اضافه کنید؛ سپس قابلمه را روی حرارت کم اجاق گاز بگذارید و هم بزنید تا شیر به جوش بیاید. بعد از اینکه شیر به جوش آمد و کمی غلیظ شد، قابلمه را از روی اجاق گاز بردارید و کنار بگذارید تا شیر خنک شود.
در مرحله بعد سر توت فرنگیها را جدا کنید؛ سپس توت فرنگی را خرد کنید و داخل یک قابلمه یا ماهی تابه گود بریزید. نصف پیمانه آب به توت فرنگی اضافه کنید و آن را روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید تا کم کم به جوش بیاید. وقتی توت فرنگی شروع به جوشیدن کرد، با قاشق یا لیسک هم بزنید تا توت فرنگیها کاملا پخته و له شوند و حالت پوره پیدا کنند؛ سپس اجاق گاز را خاموش کنید و اجازه بدهید تا پوره توت فرنگی سرد شود.
خامه قنادی را داخل کاسه بریزید و با همزن برقی بزنید تا خامه سفت شود و فرم بگیرد؛ سپس پوره توت فرنگی سرد را به خامه اضافه کنید و حدود یک دقیقه دیگر با همزن برقی هم بزنید تا کاملا با خامه مخلوط شود. حالا همزن را خاموش کنید و مخلوط شیر و شکر خنک شده را اضافه کنید و چند ثانیه دیگر با لیسک مواد را هم بزنید.
چند عدد توت فرنگی را به صورت نگینی خرد کنید و به مایه بستنی اضافه کنید و هم بزنید. حالا مایه بستنی را داخل یک ظرف مناسب بریزید و روی آن را با سلفون بپوشانید. ظرف را به مدت ۵ تا ۷ ساعت داخل فریزر بگذارید تا بستنی شما کاملا ببندد. حالا بستنی میوهای شما آماده است. بستنی آماده را با قاشق یا اسکوپ مخصوص بستنی داخل ظرف سرو مورد نظر بکشید و روی آن را به دلخواه با شکلات چیپسی یا سس شکلاتی تزیین کنید. نوش جان
#سوپ کلم با مرغ
به گزارش وقت صبح، سوپ کلم با مرغ مطمئنا یکی از غذاهایی می باشد که وقتی روی سفره شما ظاهر شود، نظر همه را به خود جلب کرده و همه را از طعم خود راضی نگه می دارد.
طرز تهیه سوپ کلم با مرغ
روغن : ۲ قاشق سوپ خوری
پیاز خرد شده متوسط : ۱ فنجان
سیر خرد شده : ۲ حبه
هویج درشت خرد شده: ۱ فنجان
آب مرغ: ۶ فنجان
ریحان تازه خرد شده: ۱ قاشق سوپ خوری
کلم پیچ تازه خرد شده: ۲۲۵ گرم
نمک: ۱/۴ قاشق چای خوری
فلفل سیاه: به مقدار لازم
گوجه فرنگی متوسط خرد شده: ۱ عدد
عدس قرمز: ۱/۲ پیمانه
طرز تهیه
ابتدا روغن را داخل قابلمه ریخته و حرارت را زیاد می کنیم تا داغ شود.
پیاز، سیر و هویج را درون آن می ریزیم و به مدت ۵ تا ۷ دقیقه به آن زمان می دهیم تا کمی بپزد و در همان زمان آن ها را تفت می دهیم.
آب مرغ را داخل قابلمه می ریزیم.
حرارت را کم کرده و ۱۰ دقیقه به آن زمان می دهیم.
نمک، کلم پیچ و فلفل را اضافه می کنیم و ۱۰ دقیقه دیگر صبر می کنیم.
گوجه فرنگی، مرغ، ریحان تازه و عدس قرمز را می افزاییم و ۱۰ دقیقه منتظر می مانیم تا پخته شوند.
#کوفته نخود چی
به گزارش وقت صبح، از موادی که در تهیه کوفته نخودچی به کار برده می شود می توان به گوشت چرخ کرده بدون چربی، آرد نخودچی، پودر تخم گشنیز، آبلیمو، شوید، زعفران، شکر و … اشاره کرد.
مواد لازم برای تهیه کوفته نخودچی :
آرد نخودچی: ۳۰۰ گرم
گوشت چرخ کرده: ۶۰۰ گرم
پیاز: ۳ عدد
رب گوجه فرنگی: ۳ قاشق غذا خوری
آبلیمو: ۴ قاشق غذا خوری
روغن مایع: به مقدار لازم
شکر: ۳ قاشق غذا خوری
نمک و فلفل: به مقدار لازم
زعفران دم کرده: به میزان لازم
دستور تهیه کوفته نخودچی :
در مرحله اول برای تهیه کوفته نخودچی، زعفران را باید دم کنید. برای این کار مقدار زعفران دلخواهتان را با کمی آب جوش در یک استکان مخلوط کنید. سپس یک ظرف بر روی در آن قرار دهید تا کاملا دم بکشد.
سپس بعد از دم کردن زعفران، آن را به همراه مقداری فلفل در ۱ پیمانه آب حل کنید.
در مرحله بعد گوشت چرخ کرده را در یک کاسه مناسب و بزرگ بریزید و سپس مخلوط فلفل و زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید و خوب مواد را هم بزنید.
در گام بعدی آرد نخودچی را کم کم به مواد اضافه کنید و هم بزنید.
سپس ۳ پیمانه آب را به مخلوط آرد نخودچی و گوشت چرخ کرده اضافه کنید و مواد را با دقت هم بزنید. اضافه کردن آب به مایه کوفته نخودچی باید به اندازه ای باشد که مایه نرم شود و به دست نچسبد.
بعد از اضافه کردن آب به مایه کوفته نخودچی، مایه را به مدت چند دقیقه و با دقت خوب با دست ورز دهید.
حالا نوبت سرخ کردن کوفته نخودچی می باشد. برای این کار یک تابه را که مقداری روغن مایع در آن ریخته اید را بر روی اجاق گاز با شعله ملایم قرار دهید و صبر کنید تا داغ شود.
شکل دهی به کوفته ها
سپس مقداری از مایه کوفته نخودچی را در کف دست قرار دهید. و کف دست خود را به یک حالت دورانی بچرخانید تا کوفته ها شکل گرد به خود بگیرند. مقداری که از کوفته باید در هر بار درست کنید تقریبا اندازه ی یک گردو باشد.
سپس کوفته ها را درون تابه قرار دهید و آن ها را کمی تفت دهید. تفت دادن کوفته ها به این دلیل می باشد که کوفته به خوبی شکل خود را حفظ کنند و خیلی زود وا نروند.
بعد از اینکه همه ی کوفته ها را تفت دادید. پیازها را پوست بگیرید و بشویید، سپس آن ها را بر روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد کنید.
یک قابلمه را تهیه کنید و مقداری روغن در آن بریزید و بر روی اجاق گاز با شعله ملایم قرار دهید. بعد از اینکه روغن داغ شد، پیاز ها را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید. بعد از اینکه پیاز ها کاملا سرخ شدند، به قابلمه به میران ۴ تا ۵ پیمانه آب اضافه کنید و صبر کنید تا آب به جوش بیاید.
وقتی که آب به جوش آمد، حرارت اجاق گاز را کم کنید و سپس به آرامی کوفته ها را به داخل قابلمه آب جوش قرار دهید تا گوشت آن ها کاملا پخته شود.
کوفته نخودچی معمولا با یک طعم ترش و شیرین پخته می شود. بنابراین در هنگام پختن کوفته ها مقداری از آن را بچشید و سپس به مقدار لازم مخلوطی از شک و آبلیمو را به آن اضافه کنید.
و در انتهای آماده شدن کوفته ها، مقداری نمک و ۲ قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی را به قابلمه اضافه کنید و مواد را به آرامی هم بزنید تا به رب آغشته شوند.
بعد از اینکه مقداری آب داخل قابلمه تبخیر شد و کوفته ها پخته شدند. آن ها را در یک ظرف زیبا بکشید و به همراه سبزیجات و گردوی خرد شده تزیین کنید و به همراه نان یا برنج سرو کنید.